Elbilen skal være lige så nem at lade som telefonen

Volkswagen Group satser benhårdt på at sikre elbiler mulighed for at ”tanke” og etablerer de kommende seks år i alt 36.000 ladere i hele Europa.

Alt i alt investerer Volkswagen Group knap to milliarder kroner i sine europæiske lokationer. På samme tid opfordrer Volkswagen Group til andre tiltag, der hurtigt ville kunne øge antallet af ladestationer i Tyskland.

- Ladeinfrastruktur vil mere og mere blive en vigtig forudsætning for hurtigt at bane vejen for elbilernes endelige gennembrud i Tyskland. Opladning af en elbil skal være lige så nemt og bekvemt som at oplade din smartphone, udtaler  Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for e-mobilitet i en pressemeddelelse.

Lader mest derhjemme
Volkswagen anslår, at i fremtiden vil cirka 70 % af al opladning finde sted i enten hjemmet eller på arbejdet. Volkswagens selskab Elli vil tilbyde komplette løsninger for opladning af elbiler til firmaer og kunder fra 2020 og frem. På Volkswagens fabrikker i Tyskland vil mærket installere 4.000 ladestationer til ansatte, hvoraf mange vil være tilgængelige for offentligheden.

Det anslås af VW, at cirka 25 % af alle opladninger vil foregå med offentlige ladestandere.

Udover en planlagt installation i samarbejde med andre partnere af 400 hurtigladestationer med i alt 2.400 ladere langs de største veje og motorveje i Europa etablerer Volkswagen også en infrastruktur med hurtigladere i bebyggede områder.

Slet ikke nok ladestationer
Trods alle disse tiltag vil det være nødvendigt med markant flere ladestationer i de kommende år.

Alene i Tyskland kræver en aftale mellem en række politiske partier yderligere 100.000 ladestandere i 2020. Kun en brøkdel af disse er etableret.

I Danmark er der på nuværende tidspunkt cirka 2.600 ladepunkter, og for nylig åbnede den første af foreløbig 8 lynladestationer tæt på motorvejen ved Fredericia. Disse lynladestationer drives af et joint venture mellem Clever og E.ON.

Foto: Volkswagen AG

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere